V Zábřehu budou nadále zastavovat vybrané vlaky RegioJet

16.11.2012 22:55

vydáno: 16.11.2012, 12:55 | aktualizace: 16.11.2012 13:05

Finanční noviny 16.11.2012, autor: ČTK

Zábřeh (Šumpersko) - Vybrané vlaky soukromého dopravce RegioJet budou v železniční stanici Zábřeh na Moravě zastavovat i podle nového jízdního řádu, který začne platit 9. prosince. Vedení společnosti RegioJet původně plánovalo, že Zábřeh do seznamu zastávek už nezahrne, nakonec ale vyslyšelo argumenty zábřežské radnice a tento železniční uzel nevynechalo.

Starosta Zábřehu František John dnes ČTK řekl, že v železniční stanici Zábřeh na Moravě od prosince zastaví dva spoje RegioJet IC1000 a IC1017. Vlak IC 1000 ve směru z Třince do Prahy s odjezdem ze Zábřehu na Moravě ve všední dny v 06:25 a příjezdem do Prahy v 08:33. V Zábřehu zastaví také spoj IC IC1017 v opačném směru s odjezdem z Prahy v 19:12 a příjezdem do stanice Zábřeh na Moravě ve 21:10, který pokračuje ve směru na Olomouc, Ostravu a Třinec.

"Vytvoří se tím spojení například na jednodenní služební cestu do Prahy a zpět či dojíždění do škol do Ostravy a Prahy," uvedl John, podle nějž tyto vlakové spoje budou využívat nejen obyvatelé Zábřehu, ale také lidé ze Šumperska a Mohelnicka.

"RegioJet má vždy zájem o zachování vazeb na zákazníky na trzích, kde působí. Proto při sestavování nového jízdního řádu, který je vždy kompromisem mezi obchodní politikou jednotlivých dopravců, kapacitou dopravní cesty, provozními hledisky a řadou dalších faktorů, snaží o maximum možného tak, aby co nejvíce vyšel vstříc zákazníkům," komentoval dohodu Aleš Ondrůj ze společnosti RegioJet.

Ondrůj upozornil, že příští rok bude kapacita železniční dopravní cesty mezi Prahou a Ostravou kvůli příchodu dalších dopravců vytížena více než v předchozích letech. RegioJet se přitom snaží zachovat minimální dojezdovou dobu mezi Ostravou a Prahou, kterou příští rok mohou negativně ovlivnit také stavební práce na trati před Prahou.

Společnost RegioJet začala na trati z Prahy do Ostravy jezdit loni v září. Na trati konkuruje vlakům Českých drah a nově i firmy Leo Express. V Zábřehu zastavují vybrané vlaky ČD. Spoje Leo Express stanicí Zábřeh na Moravě projíždějí bez zastavení.

Autor: ČTK

Zpět