VIDEO: Zábřeh na třetí pokus zvolil svého starostu, toho nejmladšího: Františka Johna

09.12.2010 13:36

 

VIDEO: Zábřeh na třetí pokus zvolil svého starostu, toho nejmladšího: Františka Johna

Stanislava Rybičkvá - Šumperksý a Jesenický deník - 9. 12. 2010

 

Nejspíš je nejmladším starostou v regionu. Je mu teprve 32 let. Je absolventem Přírodovědecké fakulty Palackého univerzity a dosud pracoval na odboru životního prostředí krajského úřadu. Zastupitelem byl i poslední čtyři roky a patřil v něm k nekontroverzním osobnostem.

V zastupitelstvu má John širokou podporu; dostal sedmnáct hlasů z dvaceti přítomných. Proti jeho zvolení hlasoval Pavel Trhal (Slovo občana Zábřeha) a hlasování se zdržel vedle samotného Johna Jan Rýznar (SOZ).

Neznamená to, že by se stejně široký konsensus podařilo najít i pro zbytek koaliční vlády - místostarosty a další čtyři radní. Koalice má nakonec dvanáct členů z jednadvaceti zastupitelů. Kvůli rozhádanosti a osobním averzím zejména na straně dvou nezávislých uskupení se rodila mimořádně těžce. Její varianty se měnily každý týden. Co platilo jeden den, bylo už za další dva dny jinak.           

 

Zábřeh /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Napotřetí se to povedlo! Zábřeh má téměř dva měsíce po volbách konečně starostu a novou městskou vládu! V čele města stojí od středečního večera doktor přírodních věd František John (KDU-ČSL)

více na: https://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/zabreh-na-treti-pokus-zvolil-sveho-starostu-toho-n.html

Zpět