Zábřeh a Šumperk se mohou těšit na nová Rákosníčkova hřiště

07.03.2014 14:38

Jedno Rákosníčkovo hřiště už v našem regionu stojí. Loni si ho díky svým hlasům v anketě vybojovali lidé z Mohelnice. Autor: DENÍK/Michal Krestýn

Zábřeh, Šumperk – Děti ze Zábřeha a Šumperka dostanou ještě letos zbrusu nová hřiště. Spojovat je bude oblíbená postavička Rákosníčka. Obě města totiž uspěla v soutěži, kterou vyhlásila společnost Lidl. Zábřeh dokonce ve své kategorii zvítězil s rekordním počtem hlasů.

Napomohla tomu i asistentka starosty Lucie Mahdalová, která přišla s nápadem, že by se hlasy mohly podařit sehnat přímo v ulicích města.

Obstarala si kostým Rákosníčka a osobně v něm po městě rozdávala letáčky. „Velkou radost mi vedle samotného výsledku udělalo i nasazení pracovníků úřadu. Na tomto úspěchu mají zásluhu všichni, kteří poslali svůj hlas, a za to jim patří velké poděkování," řekl starosta Zábřeha František John.

Pro Zábřeh nakonec hlasovalo více než 6700 lidí, což je téměř polovina všech obyvatel města. Zábřeh hlasováním pro hřiště v posledních dnech ankety opravdu žil, a to nejen v ulicích, ale i na internetu a sociálních sítích.

Ještě dva dny před koncem soutěže byl ale těsně pod čarou. „Hlasující to vybičovalo k další obrovské aktivitě. Výsledek je určitě zasloužený, i když to asi nikdo nečekal," dodal starosta John.

Děti si tak budou moci pohrát na velké prolézačce, pískovišti, lanových překážkách nebo budou moci zdolávat šikmou horolezeckou stěnu. Součástí Rákosníčkova hřiště je i kolotoč nebo houpačky. Klidovou zónu pak doplňuje domeček, lavičky a zpevněná plocha pro kočárky

Kde nakonec hřiště s mnoha herními prvky v hodnotě jednoho a půl milionu korun vyroste, zatím není jisté. Město má už vytipované některé lokality. Konečné rozhodnutí ale padne až po vzájemné dohodě se společností Lidl. Jasno by mělo být do dvou týdnů.

Podobně je na tom i Šumperk, který se ve své kategorii umístil na třetím místě. „Tento úspěch nás velmi těší. Kde ale hřiště vznikne, v tuto chvíli zatím nevíme. O vhodné lokalitě budeme ještě jednat," řekl místostarosta Šumperka Petr Suchomel.

Jedno Rákosníčkovo hřiště už v našem regionu funguje od loňského roku. Tehdy v anketě zvítězila Mohelnice. O tom, kde bude umístěno, rozhodovali obyvatelé města v anketě. Ti si zvolili lokalitu vedle Základní školy ve Vodní ulici.

Autor: Michal Krestýn

 

Zpět